Draaiwerk

Draaiwerk:

  •     Remschijven afdraaien;geperforeerde remschijven afdraaien Audi
  •       Remtrommels uitdraaien;
  •         Pistons op maat draaien;
  •        Vliegwielen vlakken.

Remschijven:

Bij het vervangen van remblokken is het verstandig om de schijven af te draaien of te vervangen. Door het remmen ontstaan er groeven en randen. Wanneer er nieuwe blokken worden gemonteerd geperforeerde remschijven Audi afdraaienop een ingesleten loopvlak, kunnen de blokken gaan piepen bij het aan remmen en zal de remwerking niet optimaal zijn. Wanneer de schijven worden afgedraaid zullen de blokken goed aanliggen waardoor het piepen tot een minimum worden beperkt en maximale remkracht kan worden behaald.

Een dikke laag roest op een remschijf gaat de remwerking tegen en kan tevens een trilling veroorzaken. Overmatige roestvorming is vaak een reden voor afkeuring bij de APK. Trillende of schokkende remmen komen veel voor. Afdraaien van de schijven is de oplossing. De schijven worden veelal maar een paar tienden van een millimeter dunner.  Bij ons worden de remschijven (indien mogelijk) voor het draaien gestraald.

Geperforeerde en gegroefde schijven tot ruim Ø 400 mm kunnen worden afgedraaid.

Massieve, geventileerde, geperforeerde en gegroefde schijven tot ruim Ø 400 mm zijn te vlakken.                                                                                                                                         

     

remschijven coaten poedercoaten en afdraaien

Schijven coaten:

Remschijven kunnen ook worden gecoat (foto links; BMW M5 schijven in eerste laag epoxy primer).

We krijgen regelmatig (vaak dure) remschijven binnen, die roestig en lelijk ogen. Voor het coaten worden de schijven worden volledig gestaald en perforatiegaten worden open- en schoongemaakt.  Bij het coaten worden naaf raakvlakken ontzien zodat de schijf niet kan slingeren door een overmatige laag verf.  Het loopvlak wordt na het coaten schoon gedraaid zodat het 100% vlak en vrij van verf is.

Remtrommels:

Wanneer remtrommels groeven vertonen is het bij het vervangen van de remvoering verstandig om deze uit te laten draaien. Een afgedraaid wrijvingsvlak resulteert in langere levensduur van de voering en hogere remkracht.

Vliegwielen vlakken:VLIEGWIEL MET HARDINGSPLEKKEN

Een wrijvingsvlak van een drukgroep en vliegwiel is onderhevig aan sterke temperatuursveranderingen. Door deze temperatuurverschillen kunnen hardingsplekken ontstaan.

Deze hardingsplekken kunnen trillingen/schokken veroorzaken bij het aangrijpen van de koppeling. Het is mogelijk dat de problemen zich pas voordoen na het vervangen van een koppeling. De nieuwe plaat is niet ingesleten op het vliegwiel en kan zo de trillingen veroorzaken.

Afdraaien van een vliegwiel is in veel gevallen niet genoeg. De hardingsplekken blijven boven het gedraaide gedeelte uitsteken. Naslijpen is noodzakelijk

Het aanbouwvlak voor de drukgroep wordt ook mee gevlakt zodat het vliegwielverloop niet wijzigt.